Stire 2Asociatia Sirinia a organizat la Berzasca un eveniment intercultural in cadrul caruia a avut loc prezentarea viziunii asociatie, a unui proiect European aflat in desfasurare, precum si a voluntarilor straini participanti la proiect si degustarea de alimente traditionale din Italia, Spania, Portugalia si Romania.

In cadrul evenimentului organizat la Caminul Cultural din sat cetatenii care au participat la activitate au primit informatii despre activitatile Asociatiei Sirinia, despre proiectul SEV (Serviciu European de Voluntariat) al organizatiei “Chance. Choice. Change”, au facut cunostinta cu voluntarii straini, care si-au prezentat tara de origine precum si obiceiuri din cultura lor.
Pe parcursul serii publicul si mai cu seama parintii copiilor si copiii au fost surprinsi de mai multe surprise pregatite de voluntarii straini din Italia, Portugalia si Spania – materiale video realizate in timpul activitatilor cu copiii. (interviuri luate copilasilor in timpul actiunilor, jocuri in aer liber, dans cu coregrafie etc.), iar la final copiii si parintii au degustat din bucatele alimentare traditionale pentru bucataria din Italia, Spania, Portugalia si Romania..
“Chance. Choice. Change” este un proiect al Asociatiei Sirinia, care se incadreaza axei Serviciul European de Voluntariat, fiind o linie de proiecte in cadrul programului Erasmus+, finantat de Comisia Europeana. In cadrul acestui proiect cinci voluntari din Spania, Italia si Portugalia isi vor petrece urmatoarele luni in satul Berzasca desfasurand activitati non-formale cu copiii si tinerii din zona.

Asociatia Sirinia