0“From Black and White to Colors” este un proiect derulat in cadrul Serviciului European de Voluntariat, finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+. Asociatia Sirinia gazduieste 5 voluntari din Cipru si Spania, care se implica in activitati non-formale cu scop educational pentru copiii din comunitatea localitatea Berzasca, judetul Caras-Severin, pe durata a 11 luni (noiembrie 2014 - septembrie 2015).

Izolarea geografica a acestei comunitati a afectat nu doar situatia economica a familiilor din sat, cat mai ales accesul la oportunitati de dezvoltare personala. Efectele neglijentei, ale educatiei deficitare, abandonului scolar, cresterea in familii mono-parentale sau in familii unde parintii lipsesc din tara, au afectat copiii, vulnerabilizandu-i si reducandu-le sansele pentru viitor. In acest sens dorim sa intervenim in consolidarea increderii in sine a acestor copii, prin dezvoltarea unui program de activitati variate prin care acestia sa dobandeasca noi abilitati si competente.
Proiectul constituie cadrul de manifestare a cetateniei active, a solidaritatii si intelegerii reciproce pentru voluntarii straini, acestia dobandind competente transversale utile in societate si pe piata muncii, dar si pentru membrii comunitatii locale, care sunt angrenati in activitati inter-culturale, in seminarii non-formale pe teme legate de protectia mediului si importanta identitatii culturale.

blog icon sirinia