Povestea in care credem cu tarie...

…ea este a tinerilor si copiilor pe care ii sprijinim. Acestia nu sunt simple statistici. Fiecare are un nume, o poveste si nevoi specifice.

Asociatia “Sirinia” este un proiect umanitar prin care membrii fondatori, colaboratorii si voluntarii se pun la dispozitia comunitatii cu pasiune, dedicare si resurse pentru sprijinirea copiilor si tinerilor – dar si a familiilor lor – aflati in situatii dezavantajate, de risc sau vulnerabilitate.

In 2011 Asociatia Sirinia a luat fiinta avand ca principal scop asigurarea unui cadru organizat pentru sprijinirea si promovarea tinerilor si copiilor din comunitatile unde ne desfasuram activitatea, in vederea dezvoltarii si valorificarii abilitatilor si competentelor individuale, dar si incurajarea initiativelor acestora, pentru emanciparea tinerilor si copiilor ca parti active in societate.

Viziunea asociatiei Sirinia este aceea de a investi in oameni, in procesul dezvoltarii lor personale. Dorim sa influentam schimbarea prin proiecte care ne implica permanent in comunitate, prin activitati cu scop social si educational. Canalizam aceasta implicare in doua departamente de activitati distincte: Reabilitare Sociala si Voluntariat.

Beneficiarii actiunilor Asociatiei noastre sunt copiii si tinerii care provin in mare parte din familii cu venituri modeste, muncitori cu salariu minim pe economie, unii someri, mereu in cautare de lucru, din familii dezmembrate – un singur parinte se ocupa de educatia copiilor, orfani de un parinte sau aflati in centre de plasament. Multi traiesc sub limita saraciei, in locuinte insalubre, in familii numeroase, neavand alt venit decat ajutorul social sau alocatia copiilor, luand masa la cantina sociala.